Mededelingen zondag 29 september

Oktober is traditiegetrouw wereldmissiemaand
Een deel van de mensen in Papoea-Nieuw-Guinea leeft op de Carteret Eilanden in de Grote/Stille Oceaan. De eilanden worden bedreigd door het stijgen van de zeespiegel vanwege de klimaatverandering. Er zijn al veel stukken land in zee verdwenen. De Carteret Eilanden zullen helemaal verdwijnen en de mensen zullen moeten verhuizen naar andere eilanden.
Volgende week 6 oktober wordt Wereldmissiedag voor de Kinderen gevierd en zal de deurcollecte worden bestemd voor de kinderen die op de eilanden wonen. Meer informatie op www.missio.nl of in De Augustinus van oktober.

Op 9 oktober begint de Alpha-cursus de Smulpaap. Hiervoor kunt u zich nog opgeven. Meer informatie vindt u in de Augustinus van deze maand.

Op 13 oktober is er een mini musical , genaamd Spector, in de H. Joannes de Doperkerk in Katwijk. Tieners van 7 tot 18 jaar kunnen daaraan meedoen. Op één dag is het instuderen en opvoeren. Achter in de kerk liggen folders hoe je je kunt aanmelden.

Het bisdom Rotterdam heeft een vitaliteitstoets ontwikkeld, die wij als parochie de komende maanden gaan invullen. Op die manier kunnen we een ‘selfie’ maken, zodat we een antwoord vinden op de vraag waar we als parochie nu staan en waar we naar toe willen.
Meer informatie vind u in een brief achter in de kerk en op onze website.

Achterin ligt ook de brief van Paus Franciscus over de 110de Werelddag van de migrant en vluchteling.

Ook ligt er de nieuwe Tussenbeide.